Referenser

Vad deltagarna tycker om regndroppskursen

Hej Carina och Kristian

Jag upplevde båda kurserna som jag har gått i Regndropp som väldigt positivt inspirerande.

Carina är en väldigt ödmjuk och fin människa med ett helt rent hjärta, det ger en fin harmoni med kraften i hennes budskap om oljorna. Jag upplever dagligen fina förlösande reaktioner på mina patienter med hjälp av oljorna.

Eftersom jag redan arbetar med frekvensmedicin i mina behandlingar passar oljorna in perfekt. Jag tonar in på vilken kombination av oljor patienten behöver och upplever att alla patienter har varit positiva till oljorna.”

Tacksamma hälsningar Christina Nilsson, Light Touch, Karlstad

Lärare på kursen var Carina Johnson

”Min personal tyckte att det var en bra utbildning som man hann med på en dag. Bra upplagt med teori och praktik. Vi var lite tveksamma från början om det skulle kännas som en riktig spabehandling….

Nu har det visat sig efter snart ett år att det är en av våra absolut populäraste behandlingar…Terapeuterna älskar att ge den och det känns som om alla håller sig friskare och starkare på spa´t tack vare oljorna.”

Ulrika Nylund, SPA-chef på Torekov Hotell.

Lärare på kursen var Carina Johnson som utbildade 10 Spa-terapeuter på hotellet.

”Jag tyckte kursen var bra! Ett bra upplägg mellan teori och praktik. Vitaflex-tekniken är svår men eftersom vi har haft återträffar så har jag fått hjälp med tekniken. Läraren är lyhörd och pedagogisk, engagerad och med en vilja att alla ska lära sig tekniken och förstå oljornas funktion.

Jag upplever oljorna i regndroppsmetoden som otroligt välgörande! behandlingen är olik alla andra behandlingar som jag tidigare fått. Kombinationen med oljor,varma/blöta handdukar, vitaflex och massagen ger en effekt som sitter kvar lång tid efteråt.

Mina kunder tycker att regndroppsmetoden är helt underbar och vill ha mer!”

Åsa Olsson, Nyköping.

Lärare på kursen var Eva Okeijn, Nyköping

Blogg

Torsdag 23 juli 2009 bloggade frilansskribenten och spaexperten Heidi Rovén följande på www.spabanken.se om regndroppsmassage på Torekov Hotell, som fått sin regndroppsutbildning av Vitaforms friskvårdskonsult Carina Johnson.

Mötte jag en tvättäkta schaman där i behandlingsrummet på Torekov Hotell? Nej, det tror jag inte. Men min terapeut Malin verkar definitivt i de högre divisionerna! Det lustiga var att jag för flera år sedan fick en superbra hawaiiansk massage på samma spa, och just av samma Malin. Att jag kände igen henne direkt var kanske mindre konstigt än att hon också kände igen mig, och till och med mindes vilken behandling hon gett. Flera år i efterhand!

Och inte har hon tappat greppet, tvärtom. Jag kan inte svara för hur upplevelsen av en regndroppsmassage på Torekov Hotells i händerna på en annan terapeut är, men min upplevelse var outstanding, top of the top, crème de la crème… Hon fick mig att känna mig trygg, avslappnad och naturlig. Hennes sätt är milt, fint och vänligt samt att hon visade stor uppmärksamhet och omtanke under behandlingen. Klart en favoritterapeut jag kommer att önska igen vid återbesök! Faktum är att jag tror det är läge för en ny certifiering! Så, grattis Malin; härmed är du certifierad av Spabanken för att du hjälper till att upprätthålla god spakvalitet!

Om Torekov Hotells nyhet Regndroppsmassage kan jag bara säga att det måste vara en av de bästa och mest spännande behandlingarna man kan få just nu i Spasverige. Kanske inte helt lättillgänglig för alla, men det är som med konst, mat eller dryck. Alla gillar inte Marcel Duchamp, ostron eller grappa – men för finsmakarna är det upplevelser att se fram emot!

Beskrivningen i början kanske låter krystad men var exakt de bilder jag såg för mitt inre där jag låg och blundade och tacksamt tog emot. Vad som egentligen händer under behandlingen är att olika aromaterapeutiska oljor på kryddväxter (bland annat oregano, timjan, mejram och basilika) smörjs på droppvis och går in och arbetar med kroppens spänningar. Först bearbetas insidan av fötterna som motsvarar ryggraden, sedan själva ryggraden. Massagen är inte särskilt hård. På fötterna tas ett skruvande grepp med fingertopparna (naglarna som river gav mig associationen till en lätt stickande vandring på kottar), på ryggen är det mestadels mjukt och ibland tryckande. Dofterna är kraftfulla, fräscha och passar såväl män som kvinnor. Imponerande är också att man riktigt kan känna kraften från de eteriska oljorna, som ju brukar kallas växternas själ… Ytterligare en lustig sak var att jag imorse, när jag tog en långpromenad på stranden, fick för mig att göra en lekfull övning för att öva upp intuitionen. Jag slöt ögonen, fortsatte att gå trots att jag blundade och bara koncentrerade mig på att ta djupa långsamma andetag och att lyssna på havet. Det var riktigt häftigt! Och kanske hade övningen effekt. För innan vi började behandlingen bad vi Malin visa hur den gick till så att sambon kunde fota mig (vi dokumenterar alltid de behandlingar jag tar till de spaartiklar jag sedan skriver för olika tidningar och magasin). När första droppen föll på ryggen så tänkte jaga bara ”blått”. Jag sa inget men när sambon och Malin diskuterade vidare om att det var den bästa oljan att visa med för att den syntes på bild, kunde jag inte hålla mig utan frågade: ”vad har den för färg?” ”Den är blå” svarade Malin.

Vem är Carina och Kristian Johnson, som startat Vitaforms utbildningnätverk i regndroppsteknik?

Kristian är en ekonom som valt att arbeta inom miljö- och hälsobranschen. Carina är friskvårdsterapeut som lärde sig regndroppstekniken på en dag i Sverige år 2006. Fascinerad av dess positiva känslomässiga och fysiska effekter på framförallt familjemedlemmarna, reste hon till USA och fördjupade kunskaperna genom en 4-dagarskurs i regndroppsteknik, vitaflexteknik, bibliska oljor, oljornas kemi och emotionell frigörelse med eteriska oljor.

Kurserna leddes av fys.dr. David Stewart, grundare av CARE International, och författare till storsäljarna The Chemistry of Essential Oils Made Simple, Essential Oils oft the Ancient Scriptures och A statistical Validation of Raindrop technique.

Ovanstående kurser och egna studier av många andra produkter i Young Livings sortiment (ca 150 olika terapeutiska oljor och ca 100 oljeberikade produkter) samt den egna behandlingserfarenheten har gett Carina ovärderliga kunskaper i hennes roll som friskvårdskonsult på Vitaform strax utanför Göteborg.

I dag har Carina och Kristian alltid med sig en uppsättning oljor varhelst de beger sig för att bevara  och stödja deras egna och andras fysiska hälsa såväl som emotionella välmående i olika situationer som kan dyka upp. Resultaten är ibland häpnadsväckande.