Kursinfo

UTBILDA DIG TILL REGNDROPPSTERAPEUT!
INGA FÖRKUNSKAPER KRÄVS.

En syntes av flera behandlingar:

 • Lakota-indianernas ljuvliga, fjäderlätta fingerrörelser på ryggen som stimulerar nervsystemet, förstärkt med 9 st. hälsostärkande ekologiska eteriska oljor.
 • Vitaflex från Tibet som är en fingervickningsteknik som skickar impulser i kroppens elektriska system till blockeringar och löser upp dem, förstärkt med de hälsostärkande eteriska oljorna.
 • Taktil massage med massageolja spetsad med eteriska oljor som bl.a. ökar produktionen av  “må bra”-hormoner.
 • Mot slutet värmebehandling av ryggraden med våtvarm handduk, som öppnar porerna i huden vilket skickar ner de eteriska oljorna djupare in i ryggen där de stödjer rygghälsan.Eteriska oljor är de levande växternas skyddande och livgivande vätska som varsamt och utan några tillsatta kemikalier destillerats för att i människan höja antioxidant-aktiviteten och stärka immunsystemet i hela kroppen, särskilt i rygg och nacke.Både mottagaren och givaren upplever ofta också en känslomässig balans och glädje av de väldoftande oljorna, genom att de snabbt via doftsinnet kommer in i hjärnans känslocenter, amygdalan, och stödjer processerna där. Eteriska oljor ökar kroppscellernas upptag av syre, näring och negativa joner. De stärker muskel- och nervcellers elektriska signalsystem och höjer kroppens antioxidantkraft, dvs förmågan att motstå åldrandets nedbrytning av kroppen. Regndroppsoljan timjan tex fördubblar antioxidanthalten i hela kroppen*.

*: Källa: Reference Guide for Essential Oils, 2014 Edition, sid. 338, www.oljematerial.se

Alla kan lära sig tekniken
Regndroppstekniken är så enkel att alla kan lära sig den på en enda dag, även du som är helt oerfaren av kroppsbehandlingar.

KURSINNEHÅLL
Grundutbildning. Tillräckligt för hemmabruk. En dag (två på vissa kursorter)

 • Teori: Historik över eteriska oljor, bakgrunden till regndroppstekniken, hur de olika regndroppsoljorna stödjer hälsan.
 • Praktik: Deltagarna turas om att ge varandra en regndroppsbehandlning: De nio regndroppsoljorna stryks ut under fötterna och på ryggen med ovannämnda tekniker, därefter lätt massage, sedan varm handduk på ryggen för djupgående effekt av oljorna och slutligen stretching av ryggen.

Diplomeringsutbildning:

 1. Tiden mellan grundutbildning och diplomering.
  Du svarar på hem-instuderingsfrågor och genomför tio träningsbehandlingar, som du kan varva med träningsträffar i kurslokalen under överinseende av läraren.
 2. Diplomeringsträff, normalt 6 timmar inkl. rast
  På diplomeringsträffen ger du en och tar emot en regndroppsbehandling, går igenom med läraren protokollen från träningsbehandlingarna och får hjälp med marknadsföring avseende spa-branschen eller din egen praktik.

KURSAVGIFT
GRUNDUTBILDNING (TILLRÄCKLIGT FÖR HEMMABRUK)
En dag (på vissa fördelat på 2 dagar) 1 700 kr
DIPLOMERAD REGNDROPPSTERAPEUT
• Grundutbildning enl. ovan: 1 700 kr.
• Diplomeringsdag 1.000 kr. Rabattpris 500 kr vid betalning senast under grundutbildningsdag. Deltagande på diplomeringsdag skall ske inom 12 månader från grundutbildningsdag. 500 kr återbetalas ej om man avstår från att delta.

AVGIFT FÖR REGNDROPPSOLJOR
Utöver kursavgiften tillkommer 1513 kr som är distributörspris för ett regndroppspaket, med nio eteriska oljeflaskor á 5ml och två massageoljor. En extra gratis “månadens eteriska olja” medföljer. Oljorna räcker till kursen plus ytterligare ca fem behandlingar. Därefter finns det prisförmånliga större flaskor att köpa. Anmäl dig senast fem dagar före kursen så du hinner få dina oljor till kursen.

Alla lärare erbjuder också återträffar utan att du behöver diplomera dig, för att finslipa tekniken, själv få en behandling och för att ha trevligt. Dessa kostar 200 kr.

DE 9 REGNDROPPSOLJORNA
har valts ut för deras unika hälsostödjande egenskaper. De är alla framställda genom ångdestillation av ekologiskt odlade växtdelar under extra lång tid och lågt tryck i en helt kemikaliefri process, för största möjliga terapeutisk kraft. Vidare genomgår varje oljesats fyra olika typer av avancerade tester avseende kraftfullhet i verkan och renhet, med så högt, frivilligt ställda krav att i genomsnitt ca hälften underkänns och gallras bort! Regndroppsoljorna är basilika, cypress, mejram, pepparmynta, timjan, oregano, vintergröna och blandoljorna Aroma Siez och Valor samt massageoljorna Ortho Ease och V-6 Vegetable Oil Complex. Vi vägleder dig över telefon att köpa oljorna direkt på tillverkarens webbshop för att du skall få dem till lägsta möjliga pris, 24% under detaljhandelspris.

VÅR GARANTI
Alla lärare på regndroppskurser.se är mångårigt erfarna kroppsterapeuter som sätter en ära i att ge dig all den vägledning och hjälp du önskar såväl under kursdagarna som på återträffar.